top of page
Dewi Louise

Sacred
Plant
Medicine

Donker groen
Logo witte letters.png

Sacred Journey

Psilohuasca

P4121045_edited.jpg

PLANTMEDICIJNEN

Psilohuasca is plantmedicijn. Plantmedicijnen bestaan al een eeuwigheid. Geschiedenis leert dat indigenous tribes al sinds jaar en dag gebruik maken van planten uit het oerwoud. Naast gebruik voor genezende werking van bijvoorbeeld ziekten en verwondingen, ook om in een altered state of consciousness te komen. Om de psyche en de diepere lagen van het bewustzijn te exploreren.

 

Sacred Plant Medicines worden ook Teachers- of Masters  Plants genoemd. Verder onderin deze pagina, onder het kopje 'why I work with psilohuasca' wordt daar iets meer uitleg over gegeven. Veel van de Teachers Plants, vallen onder psychedelica die tevens entheogenen worden genoemd.

ENTHEOGENEN

Entheogenen zijn middelen die een psychoactieve stof bezitten, welke van oudsher worden gebruikt voor spirituele innerlijke reizen, zelfontwikkeling en zelfs voor ontwikkeling van een hele gemeenschap. Het gebruik van entheogenen gaat duizenden jaren terug. Overigens niet alleen in de tribale geschiedenis. Ook in verschillende religies en in spiritualiteit en spiritualisme over de hele wereld.

Aan entheogeen wordt de betekenis 'afkomstig van de god in onszelf' gegeven en verwijst naar een 'inspirerende werking'. Die betekenis is namelijk uit te leggen vanuit twee Oudgriekse woorden: "éntheos" en "genésthai". Éntheos is te vertalen als 'geïnspireerd'. Genésthai betekent 'ontstaan'.

Sacred

Plant Medicine

 

Sacred Journey 

Sacred Process

Sacred You!

beeldmerk_edited.png

Met entheogene middelen kunnen we dus in de diepere lagen van onszelf duiken; een exploratie van multidimensionaliteit en wat er in de verschillende lagen van je bewustzijn speelt.

Met andere woorden: onder invloed van entheogenen raken we 'geïnspireerd' door wat in ons is 'ontstaan'.


"Afkomstig van de god in onszelf" dus.

Entheogenen
klankschaal dewi louise_edited.jpg

~Neil deGrasse Tyson

Not only are we in the universe,
the Universe is in us.
I don't know of any deeper

spiritual feeling
than what that brings upon me.

Psilohuasca

AYAHUASCA VS PSILOHUASCA

PsiloCaapi - ook wel psilohuasca - bestaat uit 2 substanties: psilocybine in cacao en een MAO-remmer. Het tweede deel van de naam ontleent zich aan de Ayahuasca liaan, ook wel 'the Vine of the Soul' genoemd, welke in inheemse tradities in het originele brouwsel Ayahuasca wordt gebruikt. De naam komt uit de taal van de Quichua (Zuid-Amerikaanse indianen), welke in het Nederlands vertaald kan worden als "slingerplant van de ziel". Aya betekent geest, dode, voorvader of ziel. Huasca betekent touw of liaan. 

 

Deze liaan/Vine bevat een MAO-remmer die in het traditionele brouwsel ervoor zorgt dat er bepaalde enzymen niet worden afgebroken, zodat de psychoactieve stof uit DMT (dimethyltryptamine, de andere substantie in Ayahuasca) zijn werking behoudt. En even voor de duidelijkheid: de psychoactieve stof zorgt voor uitvergrote helderheid van de zintuigen waardoor je verschillende waarnemingen op allerlei lagen kunt hebben.

Voor de werking van psilocybine is geen MAO-remmer nodig. Maar vanwege andere unieke eigenschappen van de Vine wordt deze toch samen ingenomen. Meer over 'het waarom' en die unieke eigenschappen van de Vine staan hieronder omschreven bij 'why I work with psilohuasca'.

In psilohuasca is de psychoactieve stof psilocybine in plaats van DMT. Het is een vrij jonge samenstelling die met name in Europa wordt gebruikt. In vele landen is het vervaardigen en gebruik van DMT en daarmee het gebruik van Ayahuasca bij wet namelijk verboden.

 

De moleculaire samenstelling van psilocybine kent gelijkenis met die van DMT, wat maakt dat de receptoren in de hersenen vergelijkbaar reageren. Omdat psilocybine wettelijk is toegestaan en de werking een gelijkenis kent, is de samenstelling van "psilohuasca" ontstaan.

Dit is tevens één van de redenen waarom ik met dit plantmedicijn werk. Andere redenen vind je in de tekst onder 'why I work with psilohuasca'.

Hieronder een illustratie van het verschil tussen de moleculaire samenstellingen. Deze laat kleine verschillen zien in het receptorprofiel van de psychoactieve stof. Ze prikkelen vergelijkbaar en in dezelfde mate receptoren in de hersenen. Hierdoor ligt de werking dicht tegen elkaar en geeft verklaring waarom de spirituele ervaring, lessen en inzichten voor velen vergelijkbaar zijn.

Moleculaire verbinding
Dewi Louise
Vine of th Soul

WHY I WORK WITH PSILOHUASCA

Dewi Louise.Inc

Good to know

  • Verruimt (innerlijk) bewustzijn.

  • Verbetert geestelijke en emotionele gezondheid.

  • Kent contra·indicaties

  • Lijnt je chakra systeem uit.

  • Creëert helderheid, inzicht en groei.

THE VINE OF THE SOUL

In de tekst hierboven staat beschreven dat Psilohuasca (psilocaapi) haar naam deels ontleent aan de Ayahuasca liaan, welke ook 'the Vine of the Soul' wordt genoemd. Deze liaan (de banisteriopsis caapi) bevat eigenschappen die al decennia lang bestudeerd wordt. Wetenschappers krijgen het echter niet voor elkaar om de samenstelling en werking van deze Vine na te bootsen.

Een unieke eigenschap van 'the Vine of the Soul' is dat deze plant een hele zuivere hoge trillingsfrequentie heeft. Een plant heeft geen ego en derhalve een zuiverdere trilling als wij mensen. Menselijke gevoelens als acceptatie, liefde, geluk en dankbaarheid hebben een hoge trillingsfrequentie.

Die hoge trillingsfrequentie van de Vine zorgt ervoor dat emoties met lagere trillingen zoals angst, schuld en schaamte los en omhoog worden getrild in je systeem. Zo worden deze emoties waarneembaar en geeft het je de mogelijkheid deze op te ruimen en te helen en bij acceptatie, liefde, geluk en dankbaarheid kunt komen. De effecten van een ceremonie met dit plantmedicijn kunnen fysiek, emotioneel en spiritueel intens zijn.

PSYCHOLOGIE VAN DE CHAKRA'S

Angst, schuld en schaamte zijn verbonden aan de eerste drie chakra's (energiecentra van het lichaam). Er zijn 7 basis chakra's in het menselijk lichaam. Elk chakra kent een eigen unieke programmering die gekoppeld is aan vorming in bepaalde (leeftijds)fasen van je leven. Dit wordt de Psychologie van de Chakra's genoemd. Niet te verwarren met de chakra theorie uit de Kundalini Yoga, welke met name op fysieke beweging van de levensenergie is gericht.

 

Door wat er door de hoge trillingsfrequentie van de Vine omhoog komt, kun je in diepere lagen aan de slag met trauma's, patronen, gevoelens en blokkades die gelinkt zijn aan een specifiek energiecentrum in het lichaam. Soms zijn dit thema's of trauma's die je hebt weggestopt of die bijvoorbeeld door beperkende overtuigingen zijn gevormd. 

TEACHERS PLANT

Door de hoge trillingsfrequentie van de liaan wordt je chakra systeem van wortel tot kruin uitgelijnd. Met het innemen van de caapi liaan (de MAO-remmer) slik je als het ware een therapeut in. De Teachers Plant 'caapi liaan' activeert met haar hoge intelligentie en hoge energetische trilling, kennis over zelfhelende eigenschappen in visioenen, percepties, intuïties en ook in dromen. Hierom is deze liaan een Teachers Plant en wordt ze 'the Vine of the Soul' genoemd.

Hoe opgeruimder, schoner en in balans je chakra systeem is, hoe blijer, vrijer en lichter je in het leven zult staan. Hoe meer uitgelijnd je bent tussen hemel en aarde (van kruin tot wortel), hoe zuiverder en helderder je visioenen, percepties, intuïties en dromen zullen zijn. 

CHAKRA THERAPIE

Met de wetenschap van de Psychologie van de Chakra's en het innemen van de Vine (de MAO-remmer) ontstaat er Chakra Therapie. Deze combinatie is uniek. En door de hoge trillingsfrequentie van deze Teachers Plant dus alleen mogelijk wanneer er op deze manier wordt gewerkt met de Ayahuasca Vine.

 

De diepgaande unieke helende werking op de chakra's, is de voornaamste reden waarom ik met de Vine werk. Als 'Psychotherapeut Systemisch Werk', werk ik dan ook het liefst met Psilohuasca en (in het buitenland met) traditionele Ayahuasca. Ik ben enorm dankbaar dat ik met dit plantmedicijn kan en mag werken.

hummingbird zwart.png
Why I work with psilohuasca
bottom of page